Pismo / Brian Dinter

Poštovani Miroslave,

slobodan sam vam ovaj mail odaslati kao preporuku za kontakt dobivenu od prijatelja Jadrana Zalokara, inače recenzenta jedne od moji posljednjih knjiga (Ezoterijski trokut mudrosti). Nedavno (2010) me moje duhovno vodstvo dovelo do kupnje kuće u Hajdukovu (pokraj Subotice) u kojoj sa obitelji sve češće boravim. Upravo u Beogradu pripremam ediciju mojih duhovnih pesama i vjerujem da ću češće dolaziti na to područje obzirom da mi vibracije veselo u tom smjeru idu. Bilo bi mi zadovoljstvo upoznati vas prilikom mojeg posjeta Beogradu.
Istinski ljudi srca trebaju se nalaziti i graditi ljepše društvo, vibracije koje će pronositi onim potrebitima stvarajući radosniji i prosvjetljeniji svijet.
Slobodan sam vam u prilogu poslati par svojih uradaka radi bolje spoznaje, a vjerujem da ćemo uskoro biti u prilici i neposredno se sresti.
Koristim priliku da vam uručim tople pozdrave prijatelja Jadrana….

Srdačan pozdrav,
Brian Dinter, energetski iscelitelj i duhovni pesnik

___________________________________________

Brian Dinter rođen je 1966. U Rijeci.
Nakon pravnih studija krajem osamdesetih godina XX st. posvećuje se poduzetništvu i advokaturi, a svoj kozmopolitizam potvrđuje aktivnim angažmanom na međunarodnim-investicijskim odnosima. Iako uspješan u ‘zemaljskoj’ struci njegov mističan duh mu nalaže da se u svojoj 40.godini (2005.) u potpunosti okrene duhovnom pozivu: proučavanju filozofije istine (philosophia perennis) i razotkrivanje pravca k prosvjetljenju, puta ka mirnoći duše u svijetu dekadentnog materijalizma.
Interdisciplinarnom metodom metodično proučava metafizičku znanost, zen-filozofiju, budističku i kršćansko-gnostičku religiju, sufizam, japanologiju, antičku mitologiju, temeljnu psiho-analizu i psiho-sintezu.
Posebno ga srce vodi u okultne nauke, s naglaskom na Pitagorina učenja, neoplatoniste, teozofiste i sufijsku mistiku. Osobnosti koji su utjecali na njegove prve radove bili su: Pitagora, Platon, Iamblichus, Lao Tse, Seneka, Schopenhauer i Goethe; dok se u recentnijim radovima pojavljuje snažan utjecaj Rumija i Attara kao i drugih sufijskih mističara iz srednjevjekovne sufijske (pa i zoroastrijske) tradicije. U tom smislu 2011.g. posjećuje Iran i održava svoje prvo međunarodno predavanje u Mashadu.
Sebe doživljava kao ‘filoteurga’ i sufiju.
Osnovna mu je misao da svatko na svom Putu (Tao) ima životni-karmički zadatak sprovoditi vrline uma da bi se harmonizacijom vlastitih energija postigla duhovna mudrost, odnosno istinska intuitivna spoznaja koja donosi poraz dekadenciji konkretnog mentala. Poput Platona zagovara ‘povratak u pećinu’ nakon spoznaje izvanosjetilnog svijeta. Na tom tragu svoj životni smisao vidi u izgradnji mosta između Zapada i Istoka, odnosno u promicanju jedinstva i harmonije, tolerancije i povezivanja religije i znanosti putem nadilaženja dualnog svijeta te istinske spoznaje univerzalne ljubavi (oceana jednote).
Utemeljitelj je teorije umnog trojstva, praktičnih stupova duhovnog razvoja u svakodnevnom životu, te ezoterijskog trokuta mudrosti putem kojeg simbolično objašnjava mistična učenja i odnos materijalnog i duhovnog svijeta.
2012.g. nastanjuje se u Hajdukovu (Palić-Subotica) sa obitelji i posvećuje se duhovnoj poeziji i energetskom iscjeljivanju.

Djela:
‘Platonova trilogija’ – 2008. – Rijeka
‘Vrline uma’ – 2008. – Rijeka
‘Samsara i Nirvana’ – 2009. – Rijeka
‘Na putu duhovne emancipacije’ – 2010. – Rijeka
‘Ezoterijski trokut mudrosti’ – 2011. – Rijeka
‘Sjaj u tami’ duhovna poezija – 2012. – Beograd
‘Svjetlo i sjene’ u rukopisu pred objavu – Beograd
‘Priručnik o budizmu’ u rukopisu pred objavu – Beograd

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s