НАГРАДА „ХАЏИ ДРАГАН“ за 2012

 Ево, већ четврта година заредом, у Пожеги књижевне новине „Свитак“ организују доделу књижевних награда „Хаџи Драган“ за циклус песама и књигу, у новембру, а потом у децембру награду „Момчило Тешић“.

Достављам Вам вест о добитницима награде „Хaџи Драган“ за ову годину. Добитник за циклус песама је Братислав Јевтовић из Чачка, па би волео д ато објавите у вашим новинама…

Ја вас поздрављам у знак добре сарадње.

*

___________  НАГРАДА „ХАЏИ ДРАГАН“ БРАТИСЛАВУ ЈЕВТОВИЋУ И ЗОРАНУ ЈЕРЕМИЂУ

На овогодишњем песничком конкурсу који су расписали Народна библиотека у Пожеги и пожешке књижевне новине „Свитак“, за циклус од пет песама, награду „Хаџи Драган“ понео је Братислав Јевтовић, песник из Чачка. То су данас саопштили организатори конкурса на основу одлуке овогодишњег селектора проф. др Бојане Стојановић Пантовић.

Ово је четврта година како се, у знак сећања на пожешког песника Хаџи-Драгана Тодоровића (1951- 2008), дотична награда додељује. Досадашњи добитници су Верољуб Вукашиновић, Владимир Јагличић и
Бојана Стојановић Пантовић.

Пошто је Хаџи Драган Тодоровић био оснивач и први председник Књижевне заједнице УКС за Златиборски округ, редакција књижевних новина „Свитак“ (жири: Слађана Дикић, Милуника Митровић и Милијан Деспотовић“) додељује и награду “Хаџи Драган“  за књигу из области књижевности, коју је између два сазива објавио члан Књижевне заједнице УКС за Златиборски округ. Ту награду завредео је Ужичанин Зоран Јеремић, аутор сабраних новинских осврта и критичких приказа „Унутрашњи град, коју је 2012. године објавио београдски издавач „Академика“.

Награде добитницима биће свечано уручене у Пожеги крајем новембра ове године. …

(Извор: Милијан Деспотовић, уредник књ. новина „Свитак“)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s