Из пристиглих писама у последње време,наставља се (3)

Доброћудни Дрраганов Мачак: дежура испред Новог седишта ЗАВЕТИНА (Мишљеновац, 1. јули 2013, снимио Иван Лукић)
Доброћудни Дрраганов Мачак: дежура испред Новог седишта ЗАВЕТИНА (Мишљеновац, 1. јули 2013, снимио Иван Лукић)

Драги Имењаче, као што видиш користим сваку прилику да  се обавестим. Све посустаје само ти светлиш са својим сазвежђима. И то је оно што потврђује да  су мисионари судбински предодређени за извршење вишег налога. Шаљем ти допуну питања, треба их уредити да буду у вези. Нека  недостају, али сам сигуран да ћеш их ти осмисли-ТИ.  И самог себе преслишати. Јави на моб. да си ову поруку примио, да си добро.  Уз најлепше жеље Твој Мирослав из Трешњевице  (2. јули 2013)

Изашао је и нови број Унуса. На списку си, и треба да га убрзо добијеш. Као што видиш Унус не посустаје… 45/ 2013ПРОЛЕЋЕЛЕТОСадржај:Илија Бакић, ПЕРФЕКТНИ ПЕРФЕКТ, 5Слободан Шкеровић, ИСКЛИЗНУТИ СВЕТ, 99Стеван Бошњак, ДОПИСНИЦЕ ИЗ НИГДИНЕ, 151Весна Васић Вујчић, РУСКЕ НАРОДНЕ ПЕСМЕ, 175Мирослав Тодоровић, ШУМ и ЛАХОР, 199Жарко Ђуровић, ЖАНРОВСКИ КРУГОВИ, 253Лаза Лазић, КРИСТАЛИ, 299Мирољуб Тодоровић, РАСПОНИ НЕОАВАНГАРДЕ, 337Милан Р. Симић, ПРИВЕДЕНИ ПОСТОЈАЊУ ПРАВИ СУ ВЛАСНИЦИ ПРОЛАЗНОСТИ, 449Бошко Томашевић, У МРЕЖАМА ИНТЕРПРЕТАЦИЈЕ, 559Радомир Ђорђевић, ОСВРТИ, 609Ђорђе Штефан, КАКО СМО МАНИПУЛИСАНИ, 631

*
SERBIANPRESSCENTER

БОГОРОДИЦА ТРОЈЕРУЧИЦА за 2013. годину, Фондацијe Иванка Милошевић из Чикага, додељена је српском песнику Миловану Витезовићу (1944).
Награда се додељује за целокупно књижевно дело. Овогодишњи лауреат је проглашен о Видовдану у Српској народној библиотеци, задужбини Милуна и Наде Николић, у Чикагу. „Разуђеност Витезовићевог дела увек је била поетска и увек је остајала у оквирима националног препознавања,“ истакла је Драгица Милошевић, оснивач и председник Фондације.

„Цитираћу професора Мирослава Егерића, члана Савета за награду, који је о Витезовићевој поезији написао: Тамо где сјаји наша Студеница, Ђурђеви Ступови, Грачаница, Самодрежа, Каленић, Раваница, Жича, Лазарица, Милешева, Дечани – тамо је наш пут спаса и истинских самосазнања“, рекао је поводом одлуке Фондације песник Ђорђе Николић, њен потпредседник и уметнички директор.

*

(Rachaealgrace Adams)
Уважена,

Моје право име је Мирослав Лукић, а књижевно име или псеудоним Бела Тукадруз.
Шаљем Вам сада једну моју књигу стихова на српском језику, преведену на енглески, двојезично издање.
То је објављено према идеји г-ђе Снежане Стефановић, сликара, видећете.
Али, то је књига у којој мало има мојих целих песама, више има фрагмената истргнутих из мојих песама, то је урадила спомињана Г-ђа Сликарка према свом избору.
Многе моје друге књиге нису преведене на енглески, рецимо роман „Трговци светлошћу“, сада покушавам да заинтересујем немачке издаваче да га преведу, јер то је врло занимљива кнјига о људима са Балкана, о Власима, једној етничкој заједници мало познатој… Али, одужио сам.
Све најбоље.

Successful,

My real name is Miroslav Lukic, a pen name or pseudonym White Tukadruz.
I send you one now my book of verses in the Serbian language, translated into English bilingual edition.
It is published by the idea of Mrs. Snezana Stefanovic, a painter, you see.
But it is a book which has some of my full-length songs, there are more fragments torn from my songs, it did mentioned Mrs. Painter of his choice.
Many of my other books have not been translated into English, for example, the novel „Merchants light“, I try to engage my German publishers to translate it, because it is a very interesting book about the people of the Balkans, the Vlachs, a little-known ethnic group … But I repaid.
All the best.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s